III Cursa de Ciclocross de Sant Boi

Texto extraído de ciclocrosscatala.com
David Lozano ciclocross Sant BoiPer tercer any consecutiu Sant Boi rebia una nova prova del calendari de la Copa Catalana de Ciclocross Gran Premi MASSI. En aquesta ocasió van ser 95 els participants a les curses, més 10 nens i nenes que es van atrevir a fer una petit cursa popular en el mateix circuit.

En aquesta edició, el temps va respectar la cursa i sota un bon sol, però amb fred, es va anar donant el tret de sortida a les quatre curses que es van fer. El circuit, de 3.100 metres de llarg, era força complert amb alternança de camins de terra i prat, grans rectes i diferents obstacles com escales i taulons.

En l'apartat esportiu, David Lozano continua sent l'autèntic dominador del ciclocross català. A la ciutat de Santi Armero, l'altre ciclocrossita català que està demostrant un gran moment de forma i que ahir va disputar la cursa nacional de Gozón amb victòria, va exercir de nou el seu domini com i quan va voler. La història va tornar a repetir-se a Sant Boi. Sortida molt ràpida de la cursa i durant les primeres voltes Francesc Carnicer i David Lozano es distancien del grup i van fent forat de mica en mica, fins que a les darreres voltes aquest duet es desfà totalment i Lozano passa a encapçalar la cursa en solitari, arribant a meta amb més d'un minut d'avantatge sobre Carnicer i dos sobre Sergi Escobar, que va fer una molt bona cursa a Sant Boi.

D'aquesta forma, el podi Elit quedava format per Francesc X. Carnicer (Massi), seguit de Sergi Escobar (Azpiru-Ugarte) i Jordi Martorell (Prades), mentre que el de Sots-23 el formaven, per aquest ordre, David Lozano (Cemelorca), Marcel Vernet (Bikespí) i Francisco Javier Bravo (Bicisprint).

En júniors, victòria per Josep Nadal (CJAM), que durant bona part de la cursa va anar en persecució del grup format per Antonio Pedrero (Sepelaco Onda) i Xavier Domènech (Bicisprint), però que finalment els va superar en 15 segons.

En la categoria cadet, Gerard Alvarez (Bi&Ci Team) va tornar a ser el més fort de la seva categoria. Xavier Roca (Tres Campanars) i Daniel Serrano (Ei-Two Red Bull) van acompanyar-lo al podi.

El podi de les fèmines Elit va tornar a tenir el mateix color de les altres curses. Mercè Pacios (Bicisprint) al calaix més alt del podi, seguida de l'Alba Díez (Montgrí-Delfín Verde) i de l'Eva Bachs (Basolí).

En Master-30, nova demostració d'un intractable Gustavo Dacosta (Tot Bici-Cosco) que va guanyar amb més de 2 minuts d'avantatge sobre Miquel Bort (Esports Iris) i Josep Tatché (Bicisprint), que va guanyar la seva plaça al podi en un esprint de força on va batre al Josep Franco i al Francesc Alsina.

En Master-40, de nou victòria per Joan Antoni Asensio (Ei-Two Red Bull), que va entrar a la línia de meta amb més de dos minuts sobre el segon, José García (El Diari). La tercera plaça del podi va ser per Lluïs Pons (Alt Penedès).

Finalment, a la categoria Master-50, Antonio Muñiz (Alt Penedès) va ser el guanyador, seguit de ben a prop per Francesc Sala (Sala Sport Bike) i pel Master-60 navarrés José Antonio Lurgain (Zona Media Tafalla).

Per finalitzar la jornada, es va fer una cursa popular infantil en la que van prendre part 10 corredors d'entre 5 i 13 anys.

Foto: Fernando Rodríguez

Comentarios